torsdag, september 16, 2004

Prenumerera på läsvärda bloggar eller tidningar!

När du nu har skaffat dig en egen blogg, blir du kanske också mer intresserad av att läsa andras bloggar. Bäst är att titta i Intressant, Nyligen, Lemonad eller Svenskt weblogarkiv och läsa ett antal bloggar för att se om det är några som du skulle vilja återkomma till mer regelbundet för att bli informerad och hänga med i aktuell debatt.

RSS-flöden. Bloggar har den stora fördelen att man kan prenumera på deras innehåll om de har s k RSS-flöden - och det har de flesta. Blogger har atom.xml inbyggt och du har gjort en inställning redan för att visa ATOM. Vissa tidningar har också RSS-flöden, t ex DN, Aftonbladet, InternetWorld, som man kan prenumerera på.

Samla prenumerationerna till ett ställe. Det finns ett alldeles utmärkt sätt sedan att läsa sina prenumerationer - Bloglines. Bloglines är en webbaserad gratistjänst och utan reklam, den största RSS-tjänsten och den snabbast växande. Den samlar alltså på nyhetsflöden som man kan prenumerera på. Man registrerar sig enkelt med epostadress och eget lösenord. Sedan bekräftar man prenumerationen i epostbrev. Därefter blir man ombedd att skapa en hemsida hos Bloglines för sina RSS-flöden (Clip Blog). Det gör man mycket enkelt. Här kommer sedan alla dina prenumerationer att finnas - för dig själv och för andra som känner till URL till din Clip Blog.

Sammanställ dina RSS-prenumerationer. Sedan är man igång med den nya hemsidan, som man bör göra en Favorit av. I vänstra delen av Bloglines fönster finns det flikar, t ex My Blog, My Feeds. Därunder står det Add. Med Add lägger man in det man vill prenumera på och det enda man behöver är dess URL. I högra delen av fönstret får man då upp ett svarsfönster (Add Blog or Feed URL), där man fyller i URL och klickar på Subscribe. Sedan får man upp ett nytt fönster. Om det finns flera RSS-alternativ (Available feeds) prickar man överst för något som innehåller RSS eller xml. Den enda inställning man behöver göra längre ned i fönstret är att ändra Default till Complete Entries om man vill kunna läsa allt innehåll som skickas ut. Glöm inte att avsluta med Subscribe igen. Klart!

Nu får man upp sin prenumeration i vänstra delen av fönstret och kan inom parentesen till varje länk se hur många nyheter som finns att läsa. Klicka och läs, så vet du hur det fungerar. Då ser du också att parentesen försvinner, dvs du har inget oläst.

Sedan är det bara att göra om samma procedur för allt som man vill prenumera på. Man kan naturligtvis ändra i listan över prenumerationer, ta bort, lägga till när som helst.

Du kan också följa mer detaljerade anvisningar hur man gör för att prenumera på RSS-flöden med Bloglines.

Blogrolls. Det finns ytterligare en finess med Bloglines.com. Om du har en blogg eller en egen hemsida och vill erbjuda dina besökare att ta del av de prenumerationer som du själv uppskattar eller kanske bara vill tipsa dina vänner om de RSS-flöden som du prenumererar på, kan du lätt göra det.

Bloglines erbjuder dig att ta emot några rader kod i form av Java-skript, som du sedan klistrar in i Bloggers template nära dina länkar i länkkolumnen eller på din hemsida där det passar bäst. Det som syns då för besökaren är länkar till de sidor som du prenumererar på. När du lägger till eller tar bort prenumerationer, ändras det också i bloggen/på hemsidan. Enkelt och kraftfullt!

Läs dina nyheter! Sedan kan man sätta sig vid datorn när tillfälle ges och ta del av alla nyheterna i alla bloggarna/tidningarna utan möda i ett enda svep. Varje dag om man så vill. Uppdatering sker varje timme. Allt finns samlat på ett ställe. Det blir då lättare att hålla sig informerad inom allt det som intresserar en själv.

4 Kommentar:

At 12:38 em, Anonymous Anonym said...

cardura with doctor consult

http://boxesandarrows.com/person/72208
cheap carisoprodol saturday delivery
order carisoprodol online without prescription

http://boxesandarrows.com/person/72209
ceftin without a prescription online with overnight delivery
ceftin online saturday delivery

http://boxesandarrows.com/person/72228
cefuroxime cod shipping
cefuroxime no prescription cod

http://boxesandarrows.com/person/72233
canadian celebrex diet pills without prescription
non presciption celebrex

http://boxesandarrows.com/person/72234
online prescription for celecoxib
pharmacy celecoxib no prescrption

http://boxesandarrows.com/person/72236
free shipping celexa
no prescription needed celexa

http://boxesandarrows.com/person/72237
cephalexin with free fedex overnight
cephalexin no dr

http://boxesandarrows.com/person/72244
cipro xr buy online cheap
fedex cipro without priscription

http://boxesandarrows.com/person/72255
ciprofloxacin shipped overnight without a prescription

http://boxesandarrows.com/person/72264

 
At 9:25 em, Anonymous Anonym said...

vad jag letade efter, tack

 
At 3:30 em, Anonymous Anonym said...

lart mycket

 
At 4:39 fm, Anonymous obat fistula ani said...

health is something tremendous boon but often we forget. Whatever can not be replaced even with abundant wealth or others without health then there is no point

Tanaman obat ginjal

Cara menyembuhkan penyakit ginjal

obat sakit ginjal di apotik

 

Skicka en kommentar

<< Home